Prin pavaje se înţelege o serie de straturi de materiale diverse, suprapuse pe terenul natural care au menirea de a realiza o structură corespunzătoare îndeplinirii unei funcţii speciale – sistem rutier (suprafeţe carosabile, zone de parcare, amenajări urbane, etc.).

Înțelegem că proprietatea dvs. este o investiție mare și dorim ca și clienții noștri să știe că suntem acolo pentru a le ajuta să realizeze visele pe care le pot avea pentru proprietatea d-voastră.

De la amenajarea peisagistică nouă la peisajele existente care au nevoie de un facelift, personalul nostru profesional vă poate ajuta. Divizia noastră de peisagiști au mulți ani de experiență în toate etapele de amenajare a teritoriului și abordarea orientată către clienți face ca experiența peisajului să fie doar o experiență.


Montaj pavaje

Pentru a obţine un montaj reuşit de pavaj, se pregăteşte în prealabil foarte bine suprafaţa înainte de montare.

Stratul de bază trebuie să fie de minim 10-30 cm balast, luând în calcul și traficul care va fii în timp, foarte bine compactat, iar după aceea stabilizat cu ajutorul unui strat de beton. În acest moment al lucrării suprafaţa este pregătită pentru montarea pavajelor. Aceasta se poate monta direct pe nisip sau în șapă semiuscată.

Rezultatul obţinut este un pavaj natural rezistent şi aspectuos.

Stilurile, culorile și modelele diverse de pavaje oferă posibilități nelimitate de design, în peisagistică ea aduce un aer deosebit, diferit de aspectul uniform impus prin ciment sau dale. La nivel estetic câștigă puncte suplimentare, conferind un șarm aparte spațiilor exterioare, fie ele mari sau mai mici.

Montaj pavaje

Montaj pavaje Cluj

Montaj pavaje granit


Caracteristici pentru pavaje

Pentru punerea în operă a pavelelor trebuie realizate urmatoarele straturile specifice:
1. Infrastructura;
2. Suprafaţa finisată a infrastructurii;
3. Stratul de poză din nisip;
4. Îmbrăcămintea din pavele;
5. Faze de lucrări: colmatarea rosturilor, compactarea pavelelor.

Punerea în operă a primelor pavele necesită o grija deosebită, fapt ce se va răsfrânge asupra întregii aranjări a elementelor succesive. Fiecare pavelă trebuie să fie pozată cu atenţie, pentru a nu deranja pavela adiacentă.

Ordinea de pozare trebuie să garanteze ca pavelele să poată fi pozate uşor şi în aşa fel încât să nu trebuiască niciodată să se forţeze o pavelă între cele deja pozate.

Interesat de montajul pavajelor? Vă stăm la dispoziție.

Până ce pavajul nu a fost compactat cu ajutorul vibratoarelor, nu trebuie să fie supus la alte încărcări în afară de trecerea pavatorului şi a utlilajelor sale. Pentru nici un motiv, pe timpul operaţiei de pozare, nu trebuie să fie deranjat sau modificat stratul de poză.

Supunerea la sarcini de exploatare a pavajelor înainte de compactare şi de colmatare completă a rosturilor, poate cauza reacţii între pavele, având drept consecinţă ciobirea muchiilor.