Dacă intenţionaţi să folosiţi pavaj pentru aleea casei, şi doriţi să utilizaţi materialul cel mai durabil, prima dumneavoastră opţiune ar trebui să fie pavele din piatră cubică andezit. De fapt, un drum de acces din piatră cubică poate sta concura la fel de bine cu orice alt material de pavaj.

Mai mult de atât, se creează un look de lume veche, un aspect unic pentru pentru aleile dumneavoastră, care poate adăuga într-adevăr farmec și valoare pentru o casă frumoasă. Folosită încă din antichitate, piatra din andezit a fost folosită întotdeauna că pavaj la marile curţi domneşti pe aleile castelelor şi curţilor boiereşti şi a fost întotdeauna considerată un material nobil, folosit acolo unde se impunea o notă distinctivă.

Ce este piatra cubică andezit?

Pavele din piatră andezit sunt de obicei compuse din bucăţi de andezit, sau alte materiale bazaltice, tăiate manual în cuburi cu lături aproximativ egale. În vechime erau denumite uneori şi bolovani. Andezitul este o piatră foarte grea. Acesta a fost folosit ca material de pavaj pentru drumuri şi alei de secole, şi multe dintre aceste drumuri de acces au rămas în serviciu până în zilele noastre.

Preţ piatra cubică andezitul?

Pavele din andezitul, sau pavelele din blocuri belgiene cum mai sunt numite în alte ţări, nu sunt un material ieftin. Dacă sunteţi în căutarea unei soluţii cu buget redus pentru curtea dumneavoastră, ar fi mai bine să aveţi în vedere alte materiale ca pavele din beton, pietriş, beton sau asfalt. Dar dacă vrei un drum de acces durabil, atractiv şi unic, pavajul din piatră de andezitul este alegerea “naturală”.