Este frumos, elegant, exact cum ţi-ai dorit, te mândreşti cu ea şi da suflet esteticii întregii amenajări. Pentru că investiţia pe care am făcut-o în amenajarea curţii, să arate că nouă cât mai mult timp este nevoie de întreţinerea dalelor.

Însă odată cu trecerea timpului pavajul tău şi betonul amprentat pe care o ai parcă începe să piardă din culoare, apar pete pe suprafaţa ei şi încep să apară tot felul de ierburi în rosturile dintre pavaje. Orice ţi-au spus agenţii de vânzări despre “pavaje care nu necesită mentenanţa”, ai realizat deja, că te-au minţit.

Şi aşa treci în acţiune pentru a recăpăta aspectul estetic a spatiiIor tale exterioare. Încerci tot felul de practici auzite de la cunoştinţe sau citite pe internet: apă cu săpun, înălbitor, dezinfectant, sulfat de cupru, dai o încercare cu furtunul de grădină, matura, trafaletul, chiar şi să scoţi cu mâna ierburile dintre rosturi.

Cum nu ajungi la rezultate, treci la următorul nivel: maşini de curăţat cu presiune şi toate echipamentele cu perii şi pistoane care îţi stă la dispoziţie. Dar spaţiile tale exterioare tot nu revin la aspectul estetic antereior şi la satisfacţia pe care ţi-au oferit mai demult. Ai nevoie de ceva şi mai profesionist.