Montajul pietrei nu este o muncă uşoară dar nu necesită cunoştinţe avansate sau utilaje specializate. Desigur puteţi apela la o firmă profesionistă de montaj piatra cubică însă puteţi să o faceţi şi dumneavoastră dacă sunteţi pasionat de amenajarea propriei case. Modelele şi formele în care puteţi aranja blocurile de piatră sunt limitate doar de imaginaţia dumneavoastră sau a designerului peisagist la care apelaţi.

Montajul pietrei se poate face fie într-o sapă de ciment, cu mortar sau pur şi simplu pe un pat de nisip. În funtie de traficul şi presiunea pe care o veţi aplica ulterior pe această alee va trebui să alegeţi baza pe care aceasta o va avea.

Primul pas este trasarea formei viitoarei alei. Curăţarea acesteia de plante sau alte corpuri şi săparea în adâncime a unui sunt de aproximativ 15 cm este operaţiunea următoare. La fel ca şi la celelalte tipuri de pavaj şi în cazul aleilor cu piatră din andezit bordurarea este foarte importantă.

După ce aţi bordurat zona va trebui să aşezaţi “fundaţia” pe care vor sta blocurile de andezit. Dacă alegeţi nisipul acesta trebuie foarte bine compactat.

Următorul pas este aşezarea blocurilor de piatră în formă sau formele dorite. La final blocurile sunt rostuite cu nisip pentru o stabilitate mai bună. Vă putem oferi nisipuri speciale creeate din acelaşi material ca şi blocurile de piatră şi având aceiaşi culoare pentru un aspect unitar.