Întreținerea pavajelor

Întreținerea pavajelor

Este frumos, elegant, exact cum v-ați dorit, vă mândriți cu ea şi dă suflet esteticii întregii amenajări. Pentru că investiţia pe care ați făcut-o în amenajarea curţii, să arate că nouă cât mai mult timp este nevoie de întreţinerea dalelor.

Însă odată cu trecerea timpului pavajul tău şi betonul amprentat pe care o aveți parcă începe să piardă din culoare, apar pete pe suprafaţa ei şi încep să apară tot felul de ierburi în rosturile dintre pavaje. Orice v-au spus agenţii de vânzări despre “pavaje care nu necesită mentenanţă”, ați realizat deja, că au denaturat adevărul. Şi aşa treceți în acţiune pentru a recăpăta aspectul estetic a spațiilor d-voastră exterioare. Încercați tot felul de practici auzite de la cunoştinţe sau citite pe internet: apă cu săpun, înălbitor, dezinfectant, sulfat de cupru, dai o încercare cu furtunul de grădină, mătura, trafaletul, chiar şi să scoţi cu mâna ierburile dintre rosturi. Cum nu ajungeți la rezultate, treceți la următorul nivel: maşini de curăţat cu presiune şi toate echipamentele cu perii şi pistoane care vă stă la dispoziţie. Dar spaţiile d-voastră exterioare tot nu revin la aspectul estetic antereior şi la satisfacţia pe care v-au oferit mai demult. Aveți nevoie de ceva şi mai profesionist.

Investiţie pe termen lung

Pavelele de calitate de la noi sunt o investiţie pe termen lung, de zeci de ani. Astfel, înainte să faceți achiziţia e bine să vă asigurați că alegeți cele mai bune produse de la noi, și eventual să venim noi cu o echipa noastră să montăm pavajele. Produsele din beton vibropresat sunt cele mai rezistente, datorită tehnologiei complet automatizate de producţie, sunt produse certificate, care respectă o reţetă standard şi normele europene din domeniu, documentul care atestă acest aspect fiind Declaraţia de performanţă, şi, nu în ultimul rând, au o garanţie de minim 5 ani.

Întreținere pavaje

Un pavaj corect întreţinut şi menţinut în permanenţă curat va fi mai rezistent şi mai durabil, iar aspectul pavelelor nu va avea de suferit odată cu trecerea anilor.

Printre cele mai uzuale sfaturi de întreţinere se numără:
» curățarea pavajului de pete după ce acestea apar;
» înlăturarea zăpezii sau gheţii cu ustensile din plastic rezistent, nu metalice, deoarece acestea pot zgâria sau ciobi pavajul;
» executarea operaţiunea de impregnare a pavajului o dată la 2-3 ani, sau contactați-ne să rezolvăm rapid o lucrare de mentenanță, pentru a sporii calitatea pavajelor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.