Pavele din piatră andezit sunt de obicei compuse din bucăţi de andezit, sau alte materiale bazaltice, tăiate manual în cuburi cu lături aproximativ egale. În vechime erau denumite uneori şi bolovani. Andezitul este o piatră foarte grea. Acesta a fost folosit ca material de pavaj pentru drumuri şi alei de secole, şi multe dintre aceste drumuri de acces au rămas în serviciu până în zilele noastre.

Preţ piatra cubică andezitul?

Pavele din andezitul, sau pavelele din blocuri belgiene cum mai sunt numite în alte ţări, nu sunt un material ieftin. Dacă sunteţi în căutarea unei soluţii cu buget redus pentru curtea dumneavoastră, ar fi mai bine să aveţi în vedere alte materiale ca pavele din beton, pietriş, beton sau asfalt. Dar dacă vrei un drum de acces durabil, atractiv şi unic, pavajul din piatră de andezitul este alegerea “naturală”.

Ce argumente sunt pentru acest “preţ piatra cubică andezitul”?

Andezitul este rezistent la pete, nu este afectat de tracerea timpului și nu se sparge sau crapa le fel ca cele mai multe alte materiale de pavaj. În timp dacă puneţi în balans următoarele: preţ montaj pavaj, preţ curăţat pavaj, preţ îndreptat denivelări pavaj, preţ înlocuit pavaj spart sau crăpat veţi constata că în timp preţul pentru piatra cubică nu este atât de mare pe cât aţi fi crezut.

Dacă vă place aspectul pietrei din andezit în curtea sau grădina dumneavoastră dar nu vă puteţi permite să utilizaţi pe deplin acest material, aţi putea lua în considerare să utilizaţi doar borduri din piatră cubică pentru aleile dumneavoastră sau să inseraţi din loc în loc modele din piatră cubică din andezit în mijlocul aleii pavate cu alt material sau chiar în mijlocul gazonului.